W ramach zajęć wychowania fizycznego i godzin z wychowawcą klasa 3g poszerzała stan wiedzy na temat udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej w zakresie resuscytacji krążeniowo-oddechowej i pomocy przy zadławieniach. Swoją wiedzą i umiejętnościami wykazali się uczniowie z klasy: Maciej Frymer, – młodszy ratownik WOPR oraz Natalia Gapska i Iga Janiszek ze Szkolnego Koła PCK. Ze specjalistycznego sprzętu udało się skorzystać dzięki uprzejmości iławskiego oddziału WOPR-u. Kolejną, wartościową inicjatywą było przygotowanie zdrowego śniadania. Klasa, podzielona na grupy przygotowywała posiłki i prezentowała przygotowane przez siebie potrawy; ich walory zdrowotne. A były to następujące dania: naleśniki z łososiem, awokado, serkiem topionym, sałatą rzymską i papryką; pudding chia z musem z truskawki i mango na mleku owsianym, lemioniada z cytryną i limonką; jogurt naturalny z musli, bananami, malinami, borówkami, płatkami migdałowymi oraz musem truskawkowym. Mniam! Ślinka cieknie, pyszności. J
Event był impulsem do promowania prawidłowego odżywiania i dbania o zdrowie.
Adriana Gatlik-Przytuła